Skip to main content

De beste pizza maak je zelf!

Voor het deeg

  • 300 g bloem
  • 1 glas lauw water
  • 1 snuifje zout
  • 1 blokje verse gist
  • 1 el olijfolie
  • peper

Voor de topping

  • 1 blik tomatenpuree
  • oregano
  • 1 ui
  • 300 g Pecorino kaas
  • 1 tomaat
  • 8 sneetjes gekookte beenham
  • 250 g witte paddenstoelen

Bereiding

Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. Voeg water toe. Kneed het deeg vijf minuten. Laat het minstens een halfuur opstijven onder een handdoek. Snij de ajuin fijn. Laat aanstoven. Kruid met oregano.

Snij de tomaat fijn. Doe de tomaatjes bij de ajuintjes. Rasp de kaas. Mix de tomaten fijn. Rol uit met de hand. Garneer de pizza zoals je wil met bv tomatensaus, ham en paddenstoelen.

Plaats in een voorverwarmde oven op 210 graden voor 15 minuten.

 

Wijntip!

“Ik zou bij dit gerecht veel wijnen kunnen voorstellen, maar om psychologische redenen zou ik bij pizza opteren voor een Italiaanse wijn, bijvoorbeeld een Valpolicella Classico Superiore ‘Vigneti di Montegradella’ van het huis Sartori in de Veronese.

Een mooie concentratie aan rood fruit, vol doch niet te zwaar, en met een mooie zuurbalans om in evenwicht te staan met de kruiden, de Pecorino en de tomaten.

falconhoven_lifestyle_004

Albert Neumark is zaakvoerder van Chacalli Wines, één van de grootste verdelers van wijn in de Benelux.

Falconhoven

BREEAM OUTSTANDING! Duurzaam wonen in de stad

Wenst u meer informatie over Residentie Falconhoven?

Verkoopkantoor:
Oude Leeuwenrui 18
2000 Antwerpen

Meer info

Relevante artikels

CIP ZOEKT EEN MARKETING & SALES COORDINATOR

Om onze groei te ondersteunen zoeken wij een enthousiaste SALES & MARKETING COORDINATOR Je bent verantwoordelijk voor het gehele marketing traject van onze projecten. Je beheert hiervoor alle marketing instrumenten en werk je samen met de communicatiebureau’s. Een goed gevoel voor vormgeving en redactie is een kwaliteit van je. Voor de verkopen werk je samen …

Lees meer

Mode

In Antwerpen bruist een dynamische modecommunity. Een groot deel van de generatie die in de jaren ‘80 in de spotlights kwam te staan als de Zes van Antwerpen, woont en werkt nog steeds in de stad.

Lees meer