Skip to main content

Het project

Hans Goessens is gedelegeerd bestuurder bij ontwikkelaar CIP, drijvende kracht achter de ontwikkeling van De Bonte Stad en Residentie Falconhoven.

 

Wat maakt volgens u van Residentie Falconhoven een uniek project?

Onze missie bij de ontwikkeling van de site is om een interessante plek in de stad te creëren waar mensen graag wonen. Met De Bonte Stad hebben we de mogelijkheid gekregen om niet alleen een aantal gebouwen te ontwikkelen, maar ook in te staan voor de inrichting van de publieke omgeving, in dit geval vier verschillend vormgegeven binnenhoven. De kans om op zo’n grote schaal een nieuwe plek in een stad te creëren is op zich een uniek gegeven.

 

Dat levert ongetwijfeld een aparte woonervaring op?

We zijn erin geslaagd een ingetogen privédomein te creëren voor de bewoners. Dat levert een dualiteit op: enerzijds de levendigheid van de stad met al haar mogelijkheden en anderzijds een private sfeer waarin de bewoner zich kan terug trekken.

Daarnaast vinden we wooncomfort belangrijk: dankzij de indeling hebben bewoners maximaal opties om hun appartement in te richten. Ook de oriëntatie van de appartementen is belangrijk. Duurzaamheid en elk ander mogelijk aspect werd grondig onderzocht en waar mogelijk geattesteerd, bijvoorbeeld door de adviseurs van BOPRO. Zij hebben ons bijgestaan bij het behalen van een uitzonderlijk duurzaamheidscertificaat.

 

Welke opdracht kreeg de architect van Residentie Falconhoven, Peter St John, mee?

Voor het masterplan van De Bonte Stad hebben we aan verschillende architecten de vrije hand gegeven om een aantal kleinschaligere gebouwen te realiseren in combinatie met het grotere L-vormige gebouw, Residentie Falconhoven. Ook aan dat plan, door de Londense architect Peter St John, hebben we als ontwikkelaar weinig moeten of willen sturen. Waar we wel voor gezorgd hebben, is dat alle appartementen over een vrije hoogte van 2,90m beschikken evenals over een ruim terras van 2m diep. Qua wooncomfort een voorwaarde om in de avondzon je aperitief te kunnen drinken. Vanuit de appartementen heb je dankzij deze oriëntatie ook uitzicht op de drie torens en de skyline van Antwerpen.

Kortom, met Residentie Falconhoven willen we voor iedereen die hier komt wonen een fijne thuis creëren in een bloeiende en interessante buurt, een leuke plek in de stad met een fantastisch uitzicht. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om onze kopers een waardevolle en duurzame investering aan te bieden die moeiteloos de tand des tijds doorstaat. We mikken met andere woorden en zonder gêne op levenslang gelukkige bewoners.

Falconhoven

43% verkocht – verkoop handelsruimtes gestart

Wenst u meer informatie over Residentie Falconhoven?

Verkoopkantoor:
Oude Leeuwenrui 18
2000 Antwerpen

Meer info

Relevante artikels

17 Maart – Opendeurdag georganiseerd door QUARES

Interesse om in Falconhoven te wonen? Kom langs op de opendeurdag georganiseerd door QUARES op 17 Maart tussen 11u en 14u Locatie: Verkoopkantoor CIP, Oude Leeuwenrui 18, 2000 Antwerpen

Lees meer

De architect

Londens architectenbureau Caruso St John Architects, mede opgericht door Peter St John, is gespecialiseerd in hedendaagse ontwerpen in de stedelijke publieke ruimte, waarbij rekening gehouden wordt met de eigenheid van de omgeving.

Lees meer