Skip to main content

Chacalli wijnen

Albert Neumark is zaakvoerder van Chacalli Wines, één van de grootste verdelers van wijn in de Benelux. Het familiebedrijf met kantoren en een proefzaal in de Generaal Belliardstraat heeft zich met een splinternieuwe winkel in De Schilden nog steviger verankerd in de buurt aan ‘t Eilandje.

 

Wanneer bent u met Chacalli Wines begonnen?

De zaak heeft een lange geschiedenis en is eigenlijk een familiebedrijf. Ik run Chacalli vandaag samen met mijn stiefbroer. Wij hebben met zijn tweeën negen jaar geleden de leiding van het bedrijf overgenomen van onze ouders die het zelf in ‘95 zijn opgestart met een management buy-out van het wijngedeelte van een drankenmultinational. De keuze voor nét de activiteiten in wijnhandel is heel bewust gebeurd, uit interesse en passie. Maar eigenlijk gaat de geschiedenis veel verder terug, tot net na WOII.

 

Waarom in Antwerpen? Waarom in deze buurt?

De kantoren van Chacalli-Decker, zoals het toen nog heette, zijn eigenlijk altijd in Antwerpen geweest, en dan vooral ook in deze buurt. We woonden hier ook. Dat maakte het de meest praktische plek voor het bedrijf. Aanvankelijk waren we gevestigd met kantoren en magazijnen op een industrieterrein tot we op een bepaald moment hebben beslist om de logistiek te outsourcen waardoor we zelf geen magazijn meer nodig hadden. Daardoor konden we verhuizen naar een meer centrale locatie en een leuker kader. Het eerste kantoor in ‘95 bevond zich waar nu Pazzo gevestigd is, ook op de Oude Leeuwenrui. Het grappige is dat nu onze nieuwe winkel in De Schilden eigenlijk de buur wordt van onze oude winkel.

 

Hoe kijkt u tegen de ontwikkeling van de buurt die u zo goed kent?

Toen ik hier eerst aankwam was het Falconplein echt nog het ‘rode plein’. Ondanks alle problemen die er in de buurt natuurlijk waren, had het wel een bepaalde charme. Voor de rest was er niet veel. De eerste stap was de oprichting van de jachthaven. Maar de grootste ommekeer kwam er met de bouw van het MAS. Ik had nooit gedacht dat zoiets zoveel impact kon hebben. ‘t Eilandje gaat volgens mij nu echt beginnen te floreren. Want op zich is het een heel toffe buurt, op wandelafstand van de binnenstad. Wanneer ik van hieruit de hond uitlaat, beland ik zomaar op de Grote Markt.

 

Wat is momenteel uw persoonlijke favoriete wijn?

Dit vind ik een heel moeilijke vraag. Elke wijn heeft zijn moment; een zonnige dag buiten vraagt om iets anders dan regenachtig binnen. Bij het eten heb je zin in iets anders dan ‘s avonds in de zetel. Dus: een favoriete wijn kiezen is heel moeilijk. Maar als ik een allrounder zou moeten vernoemen die ik waarschijnlijk het meest drink dan is dat Barbera d’Alba van Pio Cesare, een redelijk klassiek gemaakte Italiaanse wijn uit noordwest Italië, de streek ook van Barrolo, Piedemonte. Dat is een rode wijn die ik graag drink voor zijn elegantie. Maar bijvoorbeeld in de zon zou ik eerder iets wit nemen, een Grüner Veltliner of een niet op hout gerijpte Chardonnay. Dus iets met vooral frisse fruitige toetsen.

Falconhoven

Bezoek de modelappartementen

CIP heeft 2 volledig ingerichte modelappartementen afgewerkt in de Residentie FALCONHOVEN.

Ontdek het project, de inrichtingsmogelijkheden en het afwerkingsniveau tijdens een persoonlijk bezoek.

Meer info

Relevante artikels

CIP ZOEKT EEN MARKETING & SALES COORDINATOR

Om onze groei te ondersteunen zoeken wij een enthousiaste SALES & MARKETING COORDINATOR Je bent verantwoordelijk voor het gehele marketing traject van onze projecten. Je beheert hiervoor alle marketing instrumenten en werk je samen met de communicatiebureau’s. Een goed gevoel voor vormgeving en redactie is een kwaliteit van je. Voor de verkopen werk je samen …

Lees meer

Mode

In Antwerpen bruist een dynamische modecommunity. Een groot deel van de generatie die in de jaren ‘80 in de spotlights kwam te staan als de Zes van Antwerpen, woont en werkt nog steeds in de stad.

Lees meer