Skip to main content

Levendige buurt zoekt kennerspubliek

Op deze mooie lentedag met temperaturen van tegen de 20 graden, neem ik u samen met enkele van mijn vrienden mee op een tocht door de omliggende straten. Ik fantaseer over hoe een (vrije) dag in het leven van een Falconbewoner eruit kan zien…

8u30, opstaan.

Vandaag komen mijn vrienden op bezoek en die ben ik lunch verschuldigd. De meeste ingrediënten vind ik makkelijk bij de supermarkten om de hoek, maar voor de verse olijven en tomaten wandel ik naar de lokale groenteboer. Misschien eerst even snel een koffie in Café Storm? Waarom ook niet.

 

 

 

10.30, koken.

Altijd een plezier in mijn op maat gemaakte keuken die er zowel praktisch als mooi uitziet. Ik begin met het uitrollen van het pizzadeeg en beleg met verse ingrediënten uit de buurt. Klik hier voor het gedetailleerde recept voor deze heerlijke lunch.

12.30, de bel gaat.

Mijn vrienden staan voor de deur, ik laat ze binnen in mijn heerlijk geurend appartement. De kurk gaat van de fles (meer details over deze heerlijk passende wijn) en ik neem de complimenten voor de lunch en het interieur in ontvangst terwijl we genieten op m’n zonovergoten terras.

 

 

14.30, tijd om de benen te strekken.

Ik stel voor om naar het MAS te gaan, ofwel om een vélo’ke te nemen naar de Kloosterstraat want er zitten een paar antiekliefhebbers tussen. De keuze valt toch op het MAS, gevolgd door een wandeling langs de kaaien, over de Nassaubrug langs het Bonapartedok. Onderweg wandelen we nog voorbij mijn favoriete koffiebar, de Broer Bretel Espresso Bar, het teken voor iemand uit het gezelschap om te vertellen dat hij een verrassingsreservering heeft gedaan in het sterrenrestaurant ’t Zilte, op de negende verdieping van het MAS. Daarna kuieren we nog langs de Schelde via de vernieuwde kaaien bij de iconische kranen, en we voelen de frisse wind blazen terwijl het unieke havenhuis staat te blinken in de zon.

18.00, tijd voor het aperitief.

Het uitzicht vanop de bovenste verdieping van het MAS op de rest van ’t Eilandje is zo mooi als stadsgezichten kunnen zijn. Het diner is ruimschoots zijn sterren waard, de setting navenant.

 

 

 

22.30, we nemen afscheid aan de voorkant van het restaurant.

“Wat een toffe buurt is dit”, zegt iemand. “Hier zou ik ook wel kunnen wonen,” zegt een ander. “Wat houdt je tegen,” kaats ik lachend terug.

Falconhoven

Bezoek de modelappartementen

CIP heeft 2 volledig ingerichte modelappartementen afgewerkt in de Residentie FALCONHOVEN.

Ontdek het project, de inrichtingsmogelijkheden en het afwerkingsniveau tijdens een persoonlijk bezoek.

Meer info

Relevante artikels

De hoven

Wanneer men in de toekomst een luchtfoto zal maken van het centrum van Antwerpen, zullen de vier hoven rond De Bonte Stad meteen te spotten zijn.

Lees meer

Stad van connaisseurs en kunstenaars

Spoort de sfeer in de stad schrijvers aan tot het voltooien van indrukwekkende literatuur? Men zou denken van wel. Elsschot, Van Ostaijen, Lampo, Conscience, Geeraerts, en recenter Moeyaert, Naeghels en Lanoye. Architecten met wereldfaam zoals bOb Van Reeth, Bilmeyer en Baeckelmans hebben het aanzicht van de stad mee bepaald. Modeontwerpers die in heel de wereld …

Lees meer