Skip to main content

De stad in kaart gebracht

De as Groenplaats – MAS wordt steeds belangrijker. Nieuwe eethuisjes, koffiebars, kleine hippe winkeltjes ontstaan er als teken van een nieuwe levendigheid.

Residentie Falconhoven ligt op de kruising tussen die as en de Oude Leeuwenrui, een interessante straat met een fijne mix van supermarkten, boetiekjes en sandwichbars, maar ook even goed een groothandel in havenartikelen of een advocatenkantoor. Ook binnen wandelafstand liggen twee van Antwerpens meest opmerkelijke en recente museums: het MAS en het Red Star Line museum.

De verwachting is dat de buurt in de toekomst dankzij kleinschaligheid en diversiteit nog verder zal uitgroeien tot een place to be (seen) in de stad.

De mobiliteit is ook een belangrijk duurzaamheidaspect voor Residentie Falconhoven

De ligging van dit project is ideaal om het openbaar vervoer te gebruiken. Bussen, trams en zelfs het centraal station zijn allemaal dichtbij. Ook het fietsgebruik proberen we te stimuleren. Zo zijn er fietsstallingen voorzien voor de bewoners, en wijzen we op de aanwezigheid van de vélo’kes.

De hoven

Wanneer men in de toekomst een luchtfoto zal maken van het centrum van Antwerpen, zullen de vier hoven rond De Bonte Stad meteen te spotten zijn.

Lees meer

Levendige buurt zoekt kennerspubliek

Op een mooie lentedag met temperaturen van tegen de 20 graden, neem ik u samen met enkele van mijn vrienden mee op een tocht door de omliggende straten. Een (vrije) dag in het leven van een Falconbewoner, zeg maar.

Lees meer