Skip to main content

Mode

In Antwerpen heerst er een levendige modecultuur. Een groot deel van de generatie die in de jaren ‘80 in de spotlights kwam te staan als de Zes van Antwerpen, woont en werkt nog steeds in de stad.

Veel jonge, getalenteerde ontwerpers zijn sindsdien afgestudeerd aan de Modeafdeling en konden na hun studies rekenen op internationaal succes. Wat deze designers bindt, is niet alleen een stijl, maar vooral een doorgedreven respect voor technische vaardigheid en kwaliteitsmaterialen, en een hoogst eigenzinnige blik op mode.

In het hart van de modewijk is het Mode Museum (MoMu) gevestigd dat met haar hoge plafonds en opvallende hedendaagse architectuur een dynamische en inspirerende plek toevoegt aan de stad. In hetzelfde gebouw huist de Modeafdeling van de Academie. De goede relatie tussen beide instellingen zorgt ervoor dat het MoMu een erg levendig museum is, dat actieve banden onderhoudt met de hedendaagse modecultuur, maar ook historische expertise in huis heeft.

Kleine en grote modezaken liggen verspreid over de stad. Bij Ganterie Boon kunt u sinds de jaren ’20 handgemaakte handschoenen kopen, gevoerd met kasjmier. In Café Costume, ook een familiebedrijf van drie generaties, worden van de fijnste materialen kostuums op maat gemaakt. Voor schoenen van onder meer de grootste Belgische ontwerpers kunt u sinds 1984 al terecht bij Coccodrillo in de Schuttershofstraat waar ook Graanmarkt 13 huist met hedendaagse mode en accessoires. Andere interessante winkelstraten zijn de Steenhouwersvest en de Lombardenvest. En in de antiekbuurt aan de Kloosterstraat vindt u Made by Hand, een klein winkeltje waar plaatselijk gemaakte stukken verkocht worden. Limited Edition! De lijst met leuke adresjes daarentegen is ongelimiteerd. En groeiende. Stap gewoon de voordeur uit en ontdek.

Falconhoven

Bezoek de modelappartementen

CIP heeft 2 volledig ingerichte modelappartementen afgewerkt in de Residentie FALCONHOVEN.

Ontdek het project, de inrichtingsmogelijkheden en het afwerkingsniveau tijdens een persoonlijk bezoek.

Meer info

Relevante artikels

CIP ZOEKT EEN MARKETING & SALES COORDINATOR

Om onze groei te ondersteunen zoeken wij een enthousiaste SALES & MARKETING COORDINATOR Je bent verantwoordelijk voor het gehele marketing traject van onze projecten. Je beheert hiervoor alle marketing instrumenten en werk je samen met de communicatiebureau’s. Een goed gevoel voor vormgeving en redactie is een kwaliteit van je. Voor de verkopen werk je samen …

Lees meer

Chacalli wijnen

Albert Neumark is zaakvoerder van Chacalli Wines, één van de grootste verdelers van wijn in de Benelux.

Lees meer