Skip to main content

Grandioos wonen
met elk modern comfort

Onze hoogwaardig afgewerkte appartementen integreren zich moeiteloos in de buurt die een bloemlezing vormt van vijf eeuwen stadsarchitectuur. De zorgvuldig ingeplande hoven en publieke passages maken van Residentie Falconhoven en De Bonte Stad een plezierige buurt, een rustpunt in het centrum van de stad. Dankzij die centrale ligging is Residentie Falconhoven de ideale uitvalsbasis voor mensen met een voorliefde voor al het goede dat een grootstad te bieden heeft. Een plek voor ervaren levensgenieters die zich in Antwerpen als een vis in het water voelen.

Heel vaak krijg ik kandidaat kopers over de vloer die een nieuwe thuis zoeken, dicht bij het centrum van de stad. Sommigen van hen zijn hun zoektocht nog maar net gestart, anderen hebben er al vele bezoekjes aan minder en volledig ongeschikte appartementen op zitten. Allemaal zijn ze op zoek naar het appartement waar ze bij het binnenkomen meteen denken “this is it”! En dat is nu net het gevoel dat wij u willen geven met een appartement van Residentie Falconhoven.

Het elegante L-vormige gebouw met zijn façade van vijfhoekige kolommen, baadt volledig in het licht. Dat heb je met doorzonappartementen, een echte openbaring. Ik zou hier gerust zelf kunnen wonen! Bij de vormgeving van het interieur zijn de mogelijkheden en opties haast niet te tellen. ‘Wenswonen’ krijgt hier een nieuwe betekenis, ruimer dan iemand zich kan inbeelden.

Keuken, vloer, badkamer, etc. kan naar eigen smaak ingevuld worden, steeds met materialen van de hoogste kwaliteit. Zo wordt het appartement dankzij uw persoonlijke keuzes echt een thuis. Ook belangrijk is dat er aan de appartementen van Residentie Falconhoven een garantie van duurzaamheid gekoppeld wordt. Geen detail is over het hoofd gezien bij het streven naar een zo gunstig mogelijk energiepeil. Tijdens de bouw wordt bovendien met duurzame materialen gewerkt die een zo laag mogelijke impact hebben op het milieu.

Er is maar één planeet aarde en daar moeten we zo goed mogelijk zorg voor dragen. En het spreekt voor zich dat dankzij de vele energiebesparende maatregelen ook je maandelijkse energiefactuur zal dalen. Altijd mooi meegenomen.

En parkeren?
We willen vooral het fietsgebruik stimuleren door fietsenstallingen te voorzien, maar wenst u toch uw wagen veilig en droog te parkeren, dan kan dat in de ondergrondse parkeergarage van het naastgelegen project De Schilden.

Levenslang wonen

Een appartement in Residentie Falconhoven is niet zomaar een woning ‘voor een paar jaar’. Doordachte ingrepen zorgen ervoor dat aan de noden van elke bewoner wordt beantwoord, vandaag en in de toekomst. Zo zijn bijvoorbeeld overal in de woning kleine hoogteverschillen weggewerkt, zoals naar het terras of in de douche. Dankzij het gebruik van onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen, degelijke Belgische bakstenen, stevige tegels en aluminium buitenraamwerk, blijft het gebouw er decennialang piekfijn uitzien. Bovendien geven de vele keuzemogelijkheden uw appartement een hoogstpersoonlijke toets die maakt dat u als bewoner een leven lang tevreden kunt zijn met uw thuis.

Ontworpen met een groen hart

Alvorens met het ontwerpen van Residentie Falconhoven werd begonnen, waren de ambities groot om een milieuvriendelijk en duurzaam eindresultaat te behalen. Deze steile ambities hebben zich uiteindelijk geuit in de beslissing om de rating ‘Outstanding’ na te streven binnen de BREEAM certificatie (een Britse standaard voor duurzaam bouwen). Deze kwalificatie, die veel verder gaat dan de wettelijk opgelegde normen voor nieuwbouw, houdt in dat er naast energiezuinigheid ook rekening wordt gehouden met gezondheid, waterverbruik, afvalproductie en -verwerking, mobiliteit en ecologie. Met het oog op het behalen van deze norm werd samengewerkt met adviesbureau BOPRO.

De grootste energiekost voor woningen is in België zonder twijfel verwarming van water, zowel voor binnenhuisverwarming als voor warmwatervoorziening. Vandaar dat meteen werd beslist om naast een sterk geïsoleerde schil (K18) voor heel het gebouw een collectief warmtenet in te bouwen, aangedreven door centrale warmteproductie. De grote schaal vereenvoudigt niet enkel het onderhoud, maar levert ook een veel beter rendement op waardoor het project de BEN-norm (Bijna Energie Neutraal) weet te realiseren. Zo is er ook gekozen om CO2-neutrale houtpelletketels te installeren, in combinatie met een lucht/water warmtepomp die de buitenlucht gebruikt als warmtebron.

Elke individuele woning krijgt bovendien een state of the art monitoringsysteem waarmee elke bewoner zijn energieverbruik minutieus kan volgen en op elk moment uitrekenen. Op die manier is men heel bewust bezig met de eigen energiekosten, wat belangrijk is voor zowel de portefeuille als voor het milieu.

De normen die Residentie Falconhoven op het vlak van duurzaamheid nastreeft, overstijgen op alle gebieden de normen die wettelijk zijn voorgeschreven.

Andere ingrepen om aan de hoogste normen van duurzaamheid te voldoen:

  • Optimale lichtinval in 2,90m hoge leefruimtes dankzij slim ontwerp en inplanting
  • Afwerkingsmaterialen in lichte kleuren en tinten
  • Strenge akoestische normen voor zowel buiten- als binnengeluid
  • Strenge eisen voor afwerkingsmaterialen in verband met gezonde binnenlucht
  • Gebruik waterzuinige toestellen
  • Binnentuin en groendak voegen ecologisch aspect toe
  • Materiaalkeuze gericht op duurzaamheid, slijtvastheid en onderhoudsnoden
  • Afval uit de werffase wordt zo veel mogelijk gerecycleerd en hergebruikt
  • Aantrekkelijk maken van alternatief en duurzaam transport
  • Aanbieden van gebruikersgids met nuttige duurzame onderhouds- en gebruikstips

Een waardevaste
investering

Investeren in vastgoed is altijd een slimme beslissing. Tegenover een financieel klimaat waar de koopkracht voortdurend onder druk staat en beleggingen bij financiële instellingen niet langer de nodige garanties kunnen bieden, staat de vastgoedmarkt die goed heeft standgehouden tijdens de globale economische crisis. Met andere woorden: vastgoed is een tastbare stabiele belegging die uw vermogen gestaag doet groeien. Dit in combinatie met een historisch lage rente maakt dat vandaag of morgen het ideale moment is voor de aankoop van een woning.

Vastgoed is een tastbare stabiele belegging die uw vermogen gestaag doet groeien.

Vastgoed in Residentie Falconhoven biedt u de kans om te beleggen in topvastgoed. De uitstekende ligging van duurzame woningen in een buurt die zich steeds meer positief ontwikkelt, is een garantie voor het leven. De 2,90m hoge plafonds en ruime balkons scheppen een leefruimte die steeds open en uitnodigend blijft. Bovendien werd bij het ontwerp rekening gehouden met het optimaliseren van de woningen voor life time use, waardoor ze ook toegankelijk blijven voor mindervalide en oudere mensen.

Ontdek ons aanbod Contacteer ons voor meer info

Bezoek de modelappartementen

CIP heeft 2 volledig ingerichte modelappartementen afgewerkt in de Residentie FALCONHOVEN.

Ontdek het project, de inrichtingsmogelijkheden en het afwerkingsniveau tijdens een persoonlijk bezoek.

Lees meer

BREEAM awards 2019

Het project FALCONHOVEN werd opgenomen in de short list van de BREAAM AWARDS 2019 in de categorie BEST HOME PROJECTS – DESIGN. Tussen enkele internationale grote spelers werden we uitverkozen als winnaar. Deze Award is de kers op de taart van een lang en niet altijd zo evident traject. Pionier zijn vergt veel werk, en dat is wel wat we …

Lees meer